Hallo!

Iris Portier

Jarenlang was het mijn missie om anderen als coach en adviseur te helpen groeien bij hun persoonlijke ontwikkeling en op het gebied van stem, zang en/of musicalperformer. Dat deed ik vol gepassioneerde overgave. Door de jaren heen is mijn missie verschoven. Ik wil nu vooral mijn kennis en ervaring delen. Denk hierbij aan onderwerpen als spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke ontwikkeling en zelfzorg. Op dit platform is het vooral mijn bedoeling om te inspireren.

Net als ieder ander heb ik verschillende rollen in het leven. Ik ben lifecoach, communicatieadviseur, regisseur en producent van theaterproducties, schrijver, kunstenares, reiki-master, mindfulnesstrainer, moeder, schoonmoeder, oma, dochter, organisator, ondernemer en wilde wijze vrouw.

Ego versus Ziel

Maar deze rollen zijn niet wie ik werkelijk ben. Ze zijn onderdeel van mijn imago en identiteit. Zodat jij je een beeld kan vormen over mij. En het geeft mijn ego houvast en duidelijkheid. Door de tijd heen heb ik geleerd hoe ik stil kan zijn. Als je stil bent kom je tot de kern van wie je werkelijk ben. Ik ben meer dan alleen mijn fysieke lichaam met ego. Ik sta nu in contact met mijn hogere zelf, ziel, gidsen en voorouders. Dit zorgt ervoor dat ik zachter en liefdevoller kijk. Naar anderen en naar mezelf.

Leven in het hier en nu (en 5 belangrijke tips!)

Dit is niet vanzelf gegaan. Het is een lange weg. Ik ben 54 jaar en nu pas kan ik zeggen dat ik het begin te begrijpen. Ik weet dat er geen eindstation is. Er valt niks te bereiken. Er valt geen resultaat te behalen.

 1. Leef in het hier en nu
 2. Vat niets persoonlijk op
 3. Trek geen conclusies en doe geen aannames zonder onderzoek
 4. Woorden zijn heel krachtig (dus pas op met wat je zegt)
 5. Liefde is bij punt 1 t/m 4 de overkoepelende energie

Hoge hoogtes en diepe dalen

Ik ben (nog steeds) aan het helen van complexe post traumatisch stress syndroom (C-PTSS). Ik ben geheeld van zware depressies en heb drie burnouts gehad. Ik heb mijn demonen ontmoet en geleerd hoe ik met ze om ga. Mijn reis was uitdagend met bergen en dalen. Maar het leven is me blijven roepen. Ook toen ik op de grond van de bodem lag. Ik kan alleen nog maar omhoog. Ik heb geleerd om om hulp te vragen en om te vertrouwen op mezelf.

Stevig geworteld

Op dit moment ben ik als een boom met stevige wortels en een sterke stam. Door de C-PTSS heb ik nog moeite met mijn takken en bladerendek. Als het buiten stormt, dan kunnen ze afbreken en wegwaaien. Maar ik kan met honderd procent zekerheid zeggen dat ik in de kern blijf staan. Het leven kan mij niet meer omver blazen. Wat er ook gebeurd, mijn wortels zijn door jarenlang oefenen goed verankerd.

Dit gun ik jou ook en daarom schrijf ik mijn verhalen op en deel zo mijn kennis en ervaring.

Op dit moment neem ik geen nieuwe cliƫnten en opdrachten aan. Mocht je toch een dringende vraag hebben of iets willen delen, zet het gerust hieronder in de comments. Of stuur mij een mail: info@levenspraktijk.nl.

2 thoughts on “Hallo!

 1. Groeten van Eric-Jan Beers. Ineens kwam ik op ne naam. Zomaar. En tikte het in op internet en zie jou.
  Tijd vliegt schat. Je weet wie ik ben? Van lang geleden van Andre’s showballet en gym 86. Maar goed dat is allemaal verleden tijd. Leven gaat door. Ik wens je heel veel succes in alles Iris.Goeie zaken doe je. Maak er wat van.Voel je niet verplicht my terug te schrijven. Ik wilde alleen maar even hallo zeggen.Groet van mij xxx

  1. Hallo Erik-Jan,

   Natuurlijk weet ik nog wie jij bent! Wat geweldig om wat van je te horen. Ik hoop dat alles goed met je gaat. Tijd vliegt inderdaad.
   Wat hebben wij elkaar lang niet gezien en gesproken. Lieve groet, Iris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.