12 levenstips gebaseerd op mijn eigen lessen in 2017

Amsterdamse Bos - 31 december 2017

Het was een bijzonder jaar. Er mocht heel veel gebeuren. Ook helaas niet leuke dingen. Zo heb ik bewust van mensen afstand genomen omdat het totaal niet meer resoneerde. Ik ben samenwerkingen aangegaan en heb daarvoor geboet. Zowel mentaal als financieel. Het heeft een enorme impact gehad op mijn leven, maar  ook op mensen om mij heen. De één trok de teugels uit mijn handen en de ander kwam afspraken niet na terwijl we zoveel moois konden bereiken en zoveel harten hadden kunnen raken samen.  Mijn stiefvader is heel ziek geweest en eigenlijk nooit meer helemaal de oude geworden. Dat heeft er echt ingehakt. Vooral om te zien hoe mijn moeder daaronder leidde. Met mijn biologische vader waren (en zijn) ook veel gezondheids-issues. Het viel me zwaar om de ballen in de lucht te houden met vooral de tegenwerking van zakelijke partners en zogenaamde (want ik geloof er niet in) concurrentie die letterlijk mijn teksten kopieerden en meer dingen die ik hier niet kan benoemen. Ook had ik behoefte aan een financieel adviseur, een financiële partner, maar het kantoor bleek een onbetrouwbare partner te zijn.

Vertrouw op jezelf

Ik ga weer zonder kleerscheuren door de winter heen. Ondanks alle gebeurtenissen. Het lijkt erop dat ik definitief het juiste recept gevonden heb: veel in beweging blijven, veel naar buiten toe, veel water drinken, zo licht mogelijk eten (en ja, ik ben er snoeper, hihi). En de juiste mindset door middel van priming, afstemming en meditatie. Dat moet ik wel dagelijks onderhouden. Als ik een dag oversla, merk ik het direct.

Dit maakt dat mijn draagkracht en draagvlak duizenden malen groter is dan jaren geleden, mijn energielevel is relatief hoog (kan nog hoger; mijn voornemen voor 2018) en dat ik alle contrast in het leven zoveel makkelijker kan handelen.

De levenslessen die ik hieruit haal zijn:

1. Houd zelf de controle over je bedrijf (je leven). Je bent en blijft zelf verantwoordelijk. Weet wat er speelt. (zo zie ik nog steeds dames die hun man alle financiën laten doen en zelf geen flauw idee hebben wat er speelt. Dat is anno 2018 een no-go)
2.Zelfs met een contract hou in de gaten dat meeste mensen ego-gedreven handelen (vertrouw op God, maar doe wel je deur op slot)
3. Als je succesvol wordt, dan willen mensen daar wat van hebben. Accepteer dat.
4. Als mensen je gaan kopieren, dan doe je iets heel goed. Zie hen niet als concurrentie. Het is een compliment.
5. Blijf staan voor waar je met je bedrijf (of andere keuzes in je leven) voor staat. Laat je niet afleiden door mensen die het beter weten. Of zelfs beter kunnen. Er is altijd wel iemand die iets beter kan dan jij. Deal with it. Jij hebt jouw eigen keuzes gemaakt, je hebt je eigen talenten, je eigen passies. Ook al kiezen mensen voor een ander, dat zegt niets over jou persoonlijk.
6.Blijf vooral doorgaan met wat je doet en focus je daarop
7. Focus je vooral niet op de mensen die je kwaad willen doen
8. Focus op de enorme hoeveelheid lieve mensen om je heen
9. Onderzoek wat er niet goed gaat. Haal er je lessen uit en ga daarmee aan de slag
10. Blijf goed voor jezelf zorgen, want daardoor heb je de energie om door te gaan
11. Neem desnoods een coach bij de hand die een stukje met je meeloopt en jouw blinde vlekken en slechte gewoonten doorziet.
12.Hoe moeilijk ook: vertrouw op je eigen kunnen en blijf doorlopen!

Alleen maar dankbaarheid

Gelukkig zijn er ook zo ontzettend veel mooie dingen gebeurd. En dat heeft ook zeker meegeholpen om er een mooi jaar van te maken. Zo heb ik in ieder geval geleerd dat ik niet omver te blazen ben. ? En dat ik echt zoveel meer op mezelf kan en mag vertrouwen. Door dat vertrouwen hebben we ondanks de tegenslagen een record aantal aanmeldingen voor Petticoat gekregen. Echt zo gaaf. Sterker nog, we zijn een tweede groep begonnen met kinderen. En nog cooler, ik ben een derde groep begonnen die zichzelf StarTUp noemen. Ik kreeg ook ineens meer aanvragen voor stem- en LifeCoaching. Echt geweldig om zoveel mensen te mogen helpen. Dat is mijn grootste passie, mijn grootste drijfveer: mensen mogen helpen om de beste versie van zichzelf te worden!!

Ik heb altijd mijn twee kinderen die mij steunen. Priscilla in het bedrijf en met alle zakelijke aspecten. Met Jordy op filosofisch en spiritueel vlak. Wat een cadeau dat ik dit met mijn kinderen mag delen. Ik voel zoveel dankbaarheid. Ze staan allebei goed in het leven en ik ben zo trots dat ik hun moeder mag zijn. Ook hebben ze allebei een hele leuke partner.

Samen met Priscilla heb ik een grote stap gezet. We hebben het nog niet aan de grote klok gehangen, maar we hebben bij de notaris een paar weken geleden de akte ondertekent voor Stichting IPA Producties!! ?
Alle producties worden binnenkort uit Iris Performing Arts gehaald (eenmanszaak) en onder de Stichting gehangen. Echt heel gaaf!

Bij Rijkswaterstaat werk ik serieus ook met alleen maar magische mensen en doen we er alles aan om innovatief en geïnspireerd te zijn en in onze flow te blijven
We zijn nu druk bezig met robotica en virtual reality. A dreams come true, want ik vind dit machtig gaaf werk!

Ik ben enorm bezig met de Wet van Aantrekking, afstemmen, meditaties en priming. En ook dit helpt om een goede balans te houden. Ik doe niets liever dan mijn leerlingen en cliënten hierover te vertellen. En ik wil nog heel veel meer naar buiten treden hiermee. Ook hoe ik tegenwoordig mijn planningen  doe en toch in de flow leef. Het werkt en verlicht echt. Ik werk hierbij ook veel met hooponopo en acces conciousness. Na serieus dagen achter elkaar bloemen te manifesteren (die ik dan van vreemden kreeg ?), heb ik het grootste gemanifesteerd. Al tijden wilde ik weer eens in retraite. Maar geen verplichtingen, zodat ik tijd heb om te schrijven en vloggen. Bij voorkeur naar Bali. En ineens kreeg ik een zak geld. En die heb ik in deze vakantie geïnvesteerd. In februari ga ik!!

Save the best for last

Edi is bij mij komen wonen. Een lieve oude labrador die nog best hard kan rennen. Kenzo en Indie vinden haar leuk. Edi vindt Kenzo en Indie niet zo leuk. Ik ben zo gelukkig dat ik mijn huis met hen deel. Ik vind het zo gezellig.

Last but not least. Senna is in ons leven gekomen. De zoon van mijn dochter Priscilla en schoonzoon Sebastiaan. Mijn kleinzoon. Dit is geluk in overtreffende trap. Toen we kerst met de twee net geboren kleinzonen vierden voelde ik intens geluk. Dit is waar ik voor leef. Dit is waar het om draait. Het stokje mag worden doorgegeven. En daar sluit ik de tips mee af voor vandaag:

Bonus tip: count your blessings!
Elke dag weer opnieuw. Wees dankbaar voor vooral die kleine dingen. Sinds ik bewust manifesteer zijn het vooral de bloemen en de reis naar Bali die ik echt zo gaaf vind. Er staat nog meer op mijn lijst hoor. Maar ik ben niet bewust bezig met een miljoen winnen ofzo. Dat kan wel trouwens. Alleen, daar gaat het leven niet om. Hier gaat het leven om:

Mijn prachtige kleinzoon. Het stokje in het leven mag worden doorgegeven…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.