De Levenspraktijk

Discipline levert groei, succes en geluk op.

Als je echt iets wilt bereiken zijn discipline en duidelijk weten wat je missie is, essentieel. Ik ondervind dit zelf dagelijks. Er zijn dagen dat ik mijn missie wel weet, maar even de discipline niet kan opbrengen om te doen wat er voor nodig is. 

Bijvoorbeeld. Ik heb op dinsdag en woensdag altijd in mijn agenda staan dat ik de facturen de deur uit doe en dat ik mijn administratie bijwerk. Op dinsdag schrijf ik mijn blogs. Een keer per 4 weken op donderdag de nieuwsbrieven. Op vrijdag acquisitie en plan ik alle social media in.

Ik hoef hier maar 1x van af te wijken en ik loop achter met mijn administratie en marketing. Dan hangt mijn boekhouder aan de telefoon en kost het mij tijd om alles in te halen. Wat weer ten koste gaat van de tijd die ik liever aan mijn leerlingen en cliënten spendeer. Het kost extra energie en dan ben ik moe. En dan word ik wat sjagerijnig. Wat weer ten koste gaat van mijn gemoedsrust en de kwaliteit van mijn werk. Dan moet ik bewust ervoor zorgen dat ik rustig blijf en in mijn kracht blijf staan.

Om die reden zorg ik er sowieso elke dag voor dat ik beweeg, wandel in de natuur, mediteer en op mijn eten let. De zaag moet scherp gehouden worden. Om een leuk leven te leiden, moet ik wel gezond blijven. En dat gaat ook niet helemaal vanzelf. Daar moet ook de nodige discipline voor opgebracht worden.

Enfin, discipline is wel degelijk belangrijk.

1. Inmiddels heb ik door de jaren heen geleerd om extra tijd in te plannen voor de zaken die gedaan moeten worden. Dat voorkomt stress en het gevoel overweldigd te worden door alles dat moet gebeuren.

2. Ik werk al een tijd met afwisselend twee planningsmethodieken. Die werken echt super cool. Een is afgeleid van Stephan Covey en de ander van Abrahams Hicks. Ik heb er mijn eigen combi van gemaakt. Werkt top!

3. Onthoudt wel alsjeblieft dat succes niet iets is waar je naar moet streven. En dit meen ik serieus. Succes an sich moet je geen doel maken. Doe wat jou gelukkig maakt. Doe waar jouw passie ligt. Waar jouw vuur van gaat branden. Doe dat met regelmaat. Doe dat gedisciplineerd. Geef het over aan jouw hogere macht. En dan volgt het succes vanzelf.

4. Wil je weten hoe ik dit doe? Ik kan je coachen! Want dit is hoe ik mijn eigen leven zoveel mogelijk leef. Vanuit mijn hart, met passie en overgave. Ik vind dit ook echt een heel boeiend onderwerp en vind het echt super gaaf om mensen hiebij te mogen begeleiden.

info@levenspraktijk.nl