Prijzen Lifecoaching verlaagd

Het zijn lastige tijden. Het eist voor een aantal van ons nogal wat doorzettingsvermogen, verdriet, eenzaamheid, onzekerheden en zoal meer. Daarom heb ik een aanbod voor individuele coaching.

Ik heb voor de Life- en wandelcoaching de prijzen verlaagd. Deze prijsverlaging geldt voor iedereen. Mocht het zo zijn dat ook deze prijzen voor jou te hoog zijn en je het gevoel hebt dat je wel coaching nodig hebt, schroom niet om contact met me op te nemen. Laten we dan samen kijken wat wel mogelijk is.

Donatie

Mocht je coaching nodig hebben en financieel ruim(er) te zitten, dan kan je ook gebruik maken van deze tijdelijke verlaging. Als je besluit om een donatie te doen, dan stel ik dat op prijs.

Tegemoetkomingen

Let op: je kunt de kosten opgeven bij de belastingdienst onder het kopje ‘studie’. Ook is vaak de werkgever bereidt om (mee) te betalen, omdat Lifecoaching valt onder Persoonlijke Ontwikkeling / Persoonlijke Effectiviteit.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Dit gesprek is voornamelijk om te kijken of het klikt tussen ons twee en om te achterhalen wat jouw wensen zijn en of ik aan jouw verwachtingen en behoeften kan voldoen. Het gesprek is meestal 30 minuten en het verplicht je tot niets.

Alle informatie over Lifecoaching en de prijzen vindt je hier

Ja, ik wil meer informatie en of meteen een afspraak maken

Ga je met mij mee op reis?

Er komt weer een nieuwe cursus aan! Nog dieper, mooier, intensiever en veelomvattender dan de vorige reis die we afgelopen zomer hebben gemaakt….

Hoe doe je dat toch?
Dit is de vraag die mij ‘toevallig’ de afgelopen weken meerdere keren is gesteld. Mijn vraag terug was als eerste ‘Wat bedoel je precies’. Ik begrijp het wel. Er komt zoveel over ons heen momenteel. De Corona-crisis zorgt voor de nodige onrust. Hoe je je hierdoor heen slaat is zo ontzettend afhankelijk van in welke sector je werkt, als je al werkt, hoe je in je vel zit, of je kinderen thuis hebt wonen, of je relatie in orde is. En er zijn tal van andere situaties te bedenken die van invloed zijn.

Hoe gaat het met jou op dit moment?

Waarom mij deze vraag wordt gesteld is omdat ik een bedrijf én een Stichting moet runnen. Daarnaast heb ik een parttime baan waar ook het nodige speelt. De laatste weken heeft mijn mooie zwangere dochter mij wat meer nodig dan daarvoor om op te passen op mijn kleinzoon, omdat zij ook thuis moet werken en die combinatie nu even best uitdagend is. En natuurlijk heb ik zelf ook nog een huishouden. Nu is dit niet echt heel bijzonder, want er zijn mensen die het net zo druk hebben als ik.

Wat wil je veranderen in jouw leven?

Wat mij al langere tijd lukt is om kalm te blijven terwijl het om mij heen onweert. Om het grotere geheel te blijven zien, en om er te zijn voor de mensen die mij nodig hebben. Er zijn wel degelijk dagen dat ik bij moet tanken. Dat doe ik ook. Heel bewust. Ik tap dan bij mijn speciale energieleverancier bij (geen drugs ;-)) en dan kan ik er weer tegen aan. Ik let heel goed op mijn voedingswaarden voor de juiste energie, hoeveel ik slaap en dat ik voldoende beweeg. En wat enorm fijn is dat ik steeds beter word in het begrijpen hoe mijn ‘mind’ en mijn lichaam werken: ik weet wanneer mijn ego een loopje met mij neemt; ik weet wanneer mijn gedachten een loopje met mij nemen; ik weet wanneer het mijn pijnlichaam is die spreekt, en ik weet wanneer het mijn hormonen zijn. Het is fijn om dan van een afstandje naar mezelf te kijken en te beslissen dat ik niet mee doe aan dat vermoeiende spel of dat ik moet luisteren naar de waarschuwingen. Het geeft rust.

Wil je meer rust in jouw leven?

Vanuit die rust kan ik mijn werk doen. Sterker nog. Ik geniet nog steeds van alles dat ik doe en heb heel veel plezier in mijn leven. Ik merk dat ik vaak lach. En tegelijkertijd sereniteit ervaar. Vanuit deze positie is het zoveel makkelijker om sterk te zijn voor al die mensen die van mij afhankelijk zijn.. Ik werk met veel verschillende teams en als ‘Directeur’ van Iris Performing Arts en Stichting IPA Producties mag ik hen leiden. Daarnaast coach ik voor Iris Performing Arts en De Levenspraktijk wekelijks meerdere mensen. Dat kan alleen maar als ik in mijn kern blijf staan. En op mindere dagen goed mijn grenzen blijf aangeven.

Dat is waarschijnlijk waarom ik die vraag zo vaak krijg: ‘hoe doe je dat toch?’. Nou zo dus: ik heb een bepaalde leefwijze, geloof en vertrouwen. Dat is waar ik momenteel voor sta en dat is blijkbaar wat sommigen oppikken.

Wil je weten hoe ik dit doe?

Ik ga je meenemen op een innerlijke reis. Het wordt niet mijn reis. Het wordt JOUW reis. Het enige dat ik doe is jouw reisleider zijn, maar je bepaald zelf waar we naartoe gaan. Jouw eindstation is dat je opgeruimd hebt, dat opgeruimd mag worden. Oud pijn, innerlijke conflicten, dilemma’s; we gaan er doorheen. Maar als reisleider zorg ik dat jouw reis veilig blijft. Je weet hoe jij je leven wilt inrichten. Je weet hoe je jouw energie hoog kunt houden. Je weet hoe je kalm en assertief kunt zijn en blijven. En wie weet wat we onderweg nog allemaal tegen komen.

Ga met mij mee!

Houdt mijn website in de gaten, want binnenkort kom ik met meer informatie. Je kan je alvast voor-inschrijven (zonder enige verplichting).

info@levenspraktijk.nl

Even rustig aan doen

Het vinden van rust is in onze 24/7-maatschappij een uitdaging. De scheidslijn tussen werk en ontspanning vervaagt steeds meer. Door de digitale maatschappij waarin we leven ontvangen we een overdaad aan informatie en sommigen van ons willen aan zoveel normen en standaarden voldoen.

In onze maatschappij is alles druk, druk, druk. Kan jij je herinneren wanneer je echt bewust afstand nam en de rust op zocht? Het is moeilijk om niet bedolven te raken onder alles dat moet. Neem daarom regelmatig een moment rust. Neem even afstand van alles. Je zal zien dat je kalmer wordt, je alles beter kunt overzien, je je spieren makkelijk kan ontspannen en je balans sneller terugvindt.

Mindfulness

Om alles vol te blijven houden en om te leren om gaan met al het gepieker, besteden steeds meer mensen aandacht aan mindfulness. Het kan je helpen om rust te vinden in alle drukte en je drukke schema vol te houden. Met deze techniek begeef je je in het heden en stop je met het piekeren over het verleden en de toekomst.

Mindfulness is zeker niet zweverig, maar een heel praktische manier om het leven plezieriger te maken.

Voorbij het ego

Je ego voorbij

Ineens gaan je gedachten met je op de loop. Je kan alleen nog maar denken aan hoeveel beter die ander is. Aan alles dat kan gebeuren als jij het niet goed genoeg doet. Hoe klein en onbelangrijk je je voelt en dat anderen dat ook vinden. Dat anderen jou niet leuk vinden. Dat de ander toch mooier is, groter is, slimmer is, sneller is… Herken je jezelf in meer of mindere mate hierin?

Soms gaan er géén gedachten aan vooraf, maar voel je je ineens boos worden, of gefrustreerd of geïrriteerd of je voelt een onverklaarbare pijn. Soms is het zelfs zo dat je gaat zitten wachten op dat iemand een bepaalde opmerking maakt, iets zegt of doet en dat je er vanuit die pijn op kan reageren en je zelf het drama steeds groter maakt.

Weet je hoe je dat kan herkennen? Als je jezelf ineens hoort roddelen of dingen hoort zeggen die jouw pijn aangeven. Zoals in dit voorbeeld.

Ik zit tegenover haar en voel me zwaar geïrriteerd. Ze blijft maar door ratelen en alles dat ze zegt vind ik echt zo onzinnig. Wat heeft ze eigenlijk een rare neus. Het is haar schuld dat ik me schaam over mijn neus. Heb het vast van haar ge-erft. Het is haar eigen schuld dat ze zo’n ongelukkig leven leeft. Volgens mij vertelt ze dit verhaal nu al voor de vijfde keer. Ik hoor mezelf verwijtend tegen haar in gaan…

De irritatie heeft niks met de situatie op zich te maken. Feitelijk luister ik niet eens naar wat ze zegt. Ik luister vooral naar die stem in mijn hoofd. En dat is het: een stem in mijn hoofd. Ik ben het zelf niet. Het is een deel in mij dat pijn heeft. Maar ik ben dat deel niet. Het is ge-triggerd door iets uit het verleden. Ergens lang geleden toen ik nog kind was, is er iets gebeurd dat nu de kop opsteekt. En het deel dat pijn doet, is sterker dan dat ik zelf ben.

Gollum houdt van drama

Dat is mijn pijnlichaam. Een deel in ons dat dus een ‘deel’ is, je BENT het niet. Het is een soort van monstertje. Eckhart Tolle vertelt lachend dat hij het vergelijkt met Gollum uit de Lord of the Rings. En onze Gollum wil graag blijven bestaan. Hij wil helemaal niet weg. Hij vindt het eigenlijk wel lekker al die drama.

Hoe harder jij tegen hem vecht, des te beter voor hem. Hij gaat dit winnen. En als hij wint, dan hoor je hoe je het spel meedoet. Je wordt kleinzerig, kleinzielig, veroordelend, bozig, kattiger, legt de schuld buiten jezelf, je wordt een slachtoffer, je trekt jezelf terug en straft jezelf, je wordt zelf-destructief, je maakt ruzie, je manipuleert, enz. enz. Maar dat is helemaal niet wie jij in werkelijkheid bent…..

Alles is liefde

In je ware vorm ben jij ‘liefde’. Daarom benadruk ik ook dat Gollum een ‘deel’ is van jou. Al die gedachten en gevoelens zijn ‘delen’ van jou. En zolang je je daar niet van bewust bent, leef je vanuit je ego. Jij zelf in de pure, ware vorm bent al die delen niet. Zij vormen je ego, jouw identiteit in deze levensvorm. Op een hoger vibratieniveau bestaat jouw ego niet meer en leef je vanuit jouw zielsniveau. Als je deze vorm bereikt, spreek je van verlichting.

Wil je werken aan het leren herkennen van je pijnlichaam , ego en hoe je er mee om kan leren gaan? Ik heb bied nu een traject aan tegen gereduceerde prijs.

De reden achter mijn bedrijven

In 2009 moest ik voor baarmoederonderzoek komen. Heel braaf liet ik het uitstrijkje doen. Ik schrok enorm van de onverwachte uitslag. Of ik toch maar even heel snel naar het ziekenhuis wilde komen. Voorstadium van baarmoederhalskanker. Tja, en daar moesten ze natuurlijk aan gaan opereren. Eigenlijk was dat niet het allerergste. Echt het allerergste waren de weken daarna.

Abonnement op ziekenhuis

Alle ellende rondom de verzorging van mijn zoon, die jarenlang ziekenhuis in en uit moest en op een gegeven moment zelfs in Zwitserland opgenomen werd, dat kwam er allemaal uit.

Enorm diep schuldgevoel

En dan dat enorme schuldgevoel naar mijn dochter toe. Ze had het al zo zwaar met haar vader en dan nu een moeder die zoveel voor haar broertje moest zorgen. Het verteerde me van binnen. Ook om constant in het standje ‘overleven’ te staan. Het viel vaak niet mee. Geen man. Geen alimentatie. De volledige zorg voor mijn twee kinderen rustte op mijn, toen nog, zeer tengere schouders.

Geen zingen en dansen voor mij

Zelfs mijn grootste passie had ik stopgezet: zang, dans en spel. Ik had het opgegeven, zodat ik thuis kon zijn. Mijn leven bestond uit werken en zorgen. En toen lag niet mijn zoon, maar ik zelf plat. De eerste weken waren vooral lichamelijk pijnlijk, maar daarna was het alleen nog maar mentaal. Wat een shit kwam eruit. Maar ook het enorme gevoel: ‘Nu is het klaar, nu moet ik ook weer tijd voor mezelf maken, want anders gaat het niet goedkomen met mij.’ Ik moest doen waar mijn hart heel blij van wordt: lesgeven, coachen, zingen, dansen en spelen.

Een eigen bedrijf

Zo ontstond het idee om naast mijn fulltime baan bij het ministerie van defensie toch weer een avondje te gaan lesgeven. Met zang en dans. Ik maakte mijn ondernemersplan(netje), huurde een locatie, deelde flyers rond en ging naar de Kamer van Koophandel. Iris Performing Arts was geboren.

Iris Performing Arts een feit

Ik starte met 15 deelnemers, waaronder mijn dochter en nicht en nog een niet betalende vriendin. Dus met 12 betalende klanten. Lekker zingen, plezier maken en dansen. Ik zat al snel weer beter in mijn vel. Het eind van dat jaar stonden we met 2 voorstellingen in het Jeugdtheater. Dat ik er geld op toe legde vond ik niet zo erg. Ook Priscilla, mijn dochter hielp enorm mee en dat vond ik ook fijn: eindelijk weer tijd om veel samen te doen!

Enorme groei

Nu acht jaar later is Iris Performing Arts uitgegroeid van 12 deelnemers en 1 productie met 2 voorstellingen naar:

  • 1 volwassen productie met ca 35 spelers en even aantal crewleden die helpen met decor, kleding, kap, grime, techniek, enz enz. Met dit jaar 5 voorstellingen. Overigens hadden zich zo’n 65 mensen aangemeld dit jaar en zijn er heel veel tijdens de auditie afgevallen.
  • 1 jeugdproductie met ca. 15 kinderen in het eerste jaar en mega veel hulp van mensen van de volwassen productie en ouders. ik verwacht een stijging qua deelnemertjes komend jaar. Met in totaal 3 voorstellingen.
  • 1 grote volwassen productie met ca. 60 spelers, maar hier word ik voor ingehuurd
  • 1 tot 2 zangleerlingconcerten
  • 1 tot 2 korte trainingen (zang, musical enz)
  • Rondom de 40 zangleerling (niet elke week hoor)
  • Zo’n 4 tot 6 Stemcoaching sessies per week

Vanuit De Levenspraktijk:

  • Coaching, lezingen en trainingen bij bedrijven (grote organisaties)
  • Ca  6 Lifecoach sessies per maand

En daarnaast nog een parttime baan als Communicatieadviseur bij Rijkswaterstaat.

Ziek worden bleek een zegen

Als ik niet ziek was geworden had Iris Performing Arts niet bestaan en had De Levenspraktijk niet bestaan, want ook De Levenspraktijk heb ik een paar jaar geleden opgericht. Dan had ik ook het besluit niet durven nemen om van het ‘veilige’ fulltime werken naar parttime te gaan. Zonder backup, zonder safe net. Het was best eng kan ik je wel vertellen.

Volgende stap – The Next Level

En ik sta nu weer voor een dilemma. Ga ik mijn parttime baan opzeggen? Ik wil expanderen. Heb zoveel plannen, maar niet de ruimte. Ben overmand door de enorme groei. Het is ook best druk en veel. De tijd is nog niet helemaal rijp. Maar ik voel het wel kriebelen. Ik heb twee weken geleden mijn enkel zwaar gekneusd. Lang niet zo erg als met mijn baarmoeder. Maar wel een teken dat ik het anders moet gaan doen. Het pruttelt. Het borrelt. Ik moet angsten overwinnen, want ik ben bang om het veilige en vertrouwde los te laten. Wanneer ga ik deze knoop doorhakken?

 

 

 

 

Mini-Challenge: Go with the flow

Geen belemmeringen. Geen obstakels. Leven volgens het ritme dat je lichaam jou aangeeft. God, wat ben ik daar slecht in geweest. Ik leefde volgens planningen en met schuldgevoelens als ik te veel achterliep met actiepunten. En dat gebeurde regelmatig. Ook nu heb ik een lijst van hier tot Tokyo liggen met wat allemaal ‘moet’ gebeuren.

Meester worden over je gedachten

Allereerst heb ik besloten dat ik me niet meer laat leiden door ‘moeten’. Ik heb daardoor mezelf ‘ont-moet’. Lees die zin nog maar een keer door. Door jezelf te ont-moeten ontmoet je jezelf.

Door jezelf echt te voelen, en niet te laten leiden door belemmerende gedachten, is er een goede basis om je eigenwaarde op te krikken. En dat is nodig om een gelukkig leven te leiden. Door meer eigenwaarde gun je het jezelf om jezelf te ontketenen uit de waan van de dag. Uit de ratrace. Door meer met de flow van wat het leven bied mee te gaan.

Geen schuldgevoelens meer

Waar ik me altijd heel schuldig over voelde en wat me enorm belemmerde was dat ik een afwijkend bioritme heb. Anders dan de 9 tot 5 mensen. Terwijl ik wel degelijk jarenlang zo geleefd heb. Ik was alleen vaak ongelukkig en ziekjes. Ik leefde op tijden die de maatschappij mij oplegde, maar mijn lichaam gaf wat anders aan. En ik luisterde er niet naar. Met alle gevolgen van dien.

Eigen werkelijkheid creëren

Het heeft tijd nodig gehad, maar het is gelukt om een eigen werkelijkheid te creëren. De ochtend start ik mega relaxed. Vaak word ik pas wakker als mijn lichaam zegt dat ik uitgerust ben. Dan volg ik mijn ochtendroutine dat bestaat uit met de hond wandelen, douchen, aankleden, ontbijten, mijn dag intuïtief plannen (daarover een andere keer meer), priming en afstemming. En dan pas ga ik aan het werk. Ik zorg dat ik wel minimaal 1 ding van mijn ‘dit moet nu wel echt een keer gedaan worden lijst’ doe.

Vervolgens kan ik dan serieus uren achter elkaar werken. Zoals gisteren zat ik zo in een heerlijke flow. Ik had veel lesgegeven en ik ben aan de slag gegaan om het Jaarplan 2018 af te maken en een aantal producten uit te werken. En boem. Het was 3 uur snachts. Ik voelde me kiplekker. Wel zag ik dat ik door mijn flow twee mensen niet heb kunnen beantwoorden.

Vandaag begint het opnieuw. Ik ben heel goed uitgerust en heb mijn routine afgewerkt. Nu ga ik eerst die twee mensen beantwoorden en daarna verder aan de slag. Dat ik nu schrijf heeft weer met die intuïtieve, creatieve flow te maken. Die ga ik natuurlijk niet tegenhouden. Die laat ik vloeien. Bewegen. En dan komt er tekst. Of een dans. Of een liedje. Of wat zich maar wil aandienen. En daar doe ik dan wat mee.

Bergen verzetten

Ik kan op deze manier bergen verzetten. Juist door te kiezen om in een flow te leven en altijd afgestemd te zijn, maak ik regelmatig moeiteloos werkuren van 12 uur of langer. Ik voel me dan ook niet schuldig als ik naar mijn lichaam luister als het aangeeft dat ik nu extra rust moet pakken.

Structuur, regelmaat en rust

Het zijn mijn ochtendroutine en avondroutine, en nog een paar vaste momenten tussendoor, die zorgen voor structuur, rust en regelmaat. Ik hou op deze manier altijd de leiding over mijn leven en laat me door niks en niemand gek maken. Daartussen door kan ik makkelijk in de flow bewegen.

Juist die structuur zorgt ervoor dat ik niet uit de baan vlieg en stabiel in het leven sta. Ik kan best een keer ervan afwijken, maar als ik deze routines te lang verslons, dan merk ik dat direct aan mijn lichaam en geluksgevoel.

Mini Challenge

En nu is het mijn uitnodiging aan jou om eens drie dagen met die flow te gaan leven. En ja, deze oefening kan ook als je drie kinderen hebt, een fulltime baan en een overload aan hobbies.

1. Start je dag eens 15 minuten eerder en relax in plaats van dat je meteen in je ‘moeten’ modus springt.

2. Elke keer als je jezelf hoort denken of zeggen ‘ik moet’. Sta dan even stil en vraag je af of je werkelijk ‘moet’. En ont-moet jezelf dan.

Liefs, Iris

www.levenspraktijk.nl

Over schuld(en) en schaamte

Over schuld en schaamte. De Levenspraktijk –   Iris Portier – Life & BusinessCoach

Wist je dat schulden, als in geld terug moeten betalen, kan betekenen dat je je ergens schuldig over voelt? Dat je dan het beste kunt achterhalen waar je je schuldig over voelt en kunt kijken hoe de schulden zijn ontstaan? Zo pak je het probleem op een dieper niveau aan, bij de kern.

Zo heb ik mijn kinderen alleen opgevoed. Zonder dat ik alimentatie of zelfs mentale en fysieke hulp kreeg van hun vaders. Er zat een hoop schaamte achter; ik had nu twee kinderen van twee verschillende vaders. En een heel diep schuldgevoel naar de kinderen toe. Ik deed mijn best alles voor ze te kopen wat ze wilden. Dat lukte vaak helemaal niet, dus ging ik compenseren, meer kopen dan dat ik mij eigenlijk kon veroorloven – om mijn schuldgevoel af te kopen. Ten koste van mezelf en mijn financiën. Helemaal toen mijn zoon heel, heel ziek werd en in Zwitserland werd opgenomen. Hemel. Natuurlijk was ik verzekerd, maar het heeft werkelijk duizenden euro’s gekost. Die ik uiteraard als alleenstaand ouder helemaal niet had. Ik weet nog dat het zweet over mijn rug liep toen bleek dat ik verplicht was om sneeuwkettingen te hebben en winterbanden. Een kleinigheidje, maar voor mij toentertijd een enorme obstakel. Ook moest hij verplicht stevige wandelschoenen hebben die tegen de sneeuw konden en een skipak en speciale handschoenen en zo ontzettend veel meer. Ik heb me toentertijd diep in de schulden gestoken om dit allemaal voor elkaar te krijgen.

Er zijn verschillende redenen waardoor je in de schulden kunt komen. Schulden ontstaan door de volgende zes oorzaken:

  1. doordat je op een kruispunt stond in je leven. Door een scheiding,, huwelijk, werkeloosheid, kinderen krijgen, ziekte, plotseling verhuizen, enz. enz.
  2. Je hebt een laag zelfbeeld, stress of negatieve gevoelens. Om je beter te voelen, doe je uitgaven die, tijdelijk, de pijn verminderen of die positieve gevoelens opleveren.  Je compenseert als het ware de negatieve dingen met beloningen zoals kleding kopen om je bijvoorbeeld prettiger te voelen of om je naar de buitenwereld beter voor te doen dan je je voelt.
  3. Je hebt wel genoeg geld en inkomsten, maar je hebt meer uitgegeven dan je te besteden hebt of je hebt teveel kredieten afgesloten en bent hierdoor in de financiële problemen gekomen.
  4. je maandelijkse inkomsten lager zijn dan het bedrag van je vaste uitgaven zoals huisvesting, energie en water, blijft er geen geld meer over voor je basisbehoeften zoals voedsel en kleding. Om te kunnen (over)leven moet je geld lenen.
  5. Je hebt voldoende inkomsten, maar door je gedrag (nonchalance, jezelf of je budget overschatten, gok-, alcohol- of koopverslaving) kom je niet uit met je geld. De onderliggende problemen die de oorzaak van je gedrag vormen, moeten hierbij aangepakt worden.
  6. Alle schulden die nog niet eerder genoemd zijn, vallen onder deze categorie. Bijvoorbeeld schulden die ontstaan door: moeten terugbetalen uitkeringen of toeslagen, moeten overbruggen lange doorlooptijd aanvraag uitkering of toeslagen, tekort aan kennis of vaardigheden: onwetendheid of lichamelijke, psychische of verstandelijke beperkingen, onvindbare of niet draagkrachtige ex-partner waardoor alle schulden geheel op jou verhaald worden, fraude, fouten, bedrog, valse voorwendselen of misdrijven.

Je kunt je enorm schuldig voelen als je in zo’n situatie van schuld terecht  komt. En het kan zomaar zijn dat je door schaamte overmand wordt. Waardoor hulp vragen heel moeilijk is.

Schuldgevoelens pak je aan door ze eerst te erkennen. De volgende stap is een besluit formuleren waarmee je deze schuld kan herstellen. Schaamte vraagt een andere aanpak. Het is effectiever om te achterhalen waarom je die gevoelens hebt, dan om in schaamte te blijven hangen. Schaamte is namelijk eigenlijk een onvolwassen deel van ons. Je moet leren hoe je het vanuit een volwassen standpunt kan gaan bekijken.

Iris Portier – Life- en Businesscoach

www.levenspraktijk.nl
Jouw droomleven in de praktijk

Bron: Eerste hulp bij schulden – over schuldhulpverlening en de kerken, een gezamenlijke uitgave van de Werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA en Kerk in Actie, 2009

Kom in je natuurlijke flow

Je wil even uit de waan van de dag door tijd voor jezelf vrij te maken. Dat kan natuurlijk met een goed boek of een dagje sauna. Maar je wil meer. Je wil meer verdieping, bezinning en weer eens echt contact met jezelf maken. Even die blik naar binnen toe.

Dat kan om allerlei redenen zijn. Misschien heb je te hard gewerkt. Of je staat op een kruispunt in je leven waarin je besluiten moet nemen. Je bent teveel in je hoofd bezig en je zoekt een ‘zachte’ manier om weer naar je lichaam te gaan en weer rust te ervaren. Ook is dit een fijne manier om tot meer inzichten te komen en bewust te ZIJN.

We gaan van 4 augustus t/m 1 september 2017 in totaal 5 wandelingen maken. De sessies duren per keer ca. 1,5 uur.

Lees meer over de verschillende thema’s van de sessies en overige informatie.

Succes – top van de ijsberg

De LevenspraktijkSucces is net een ijsberg. Men ziet alleen de top van de berg. Verstopt onder de oppervlakte ligt wat mensen hebben moeten verzetten om dat succes te behalen.  Read More

Druk, druk, druk en er moet nog zoveel!

Lifecoaching - De Levenspraktijk - Iris Portiier

Als je keuzes maakt, dan heb je controle over de situatie. Stel je geen prioriteiten en weet je niet wat je doelen zijn, dan neemt het leven de overhand over jou.

Altijd maar aan het rennen en druk doen? Altijd het gevoel hebben dat je nog zoveel ‘moet’. Zelfs als je even zit, heb je het gevoel dat je opgejaagd wordt. Het lijkt alsof het ook van je verwacht wordt.  Read More